CoMeet
3rd year | 3 months | Social Design
כחלק ממערך לשיפור חיי החברה לעולים חדשים מקבוצת הגיל השלישי, CoMeet היא רשת חברתית המסייעת ביצירה ושמירה של קשרים חברתיים קהילתיים משלב טרום העלייה לארץ
2020 העלתה את המודעות לבעיית בדידות הקשישים בארץ
במהלך הלימודים עבדתי במלון בירושלים, כחלק מהעבודה במלון נפגשתי עם תיירים ועולים חדשים רבים, לאור החשיפה והשיח שנוצר ביני לבין העולים החדשים מקבוצת הגיל השלישי, נחשף לעיני עולם שלם של קשיים אותם חווים העולים במהלך התהליך וההשתקעות בארץ.
ב2020, עם התפרצות הקורונה. הבדידות אצל קבוצת הגיל השלישי בארץ רק החריפה והפכה לבעיה ארצית וגלובלית.
חיבור הקשישים לקהילה בעלת מכנים משותפים יכולה להקל על תחושת הבידוד, אך השאלה שליוותה אותי בפרוייקט הייתה כיצד ניתן לייצר פתרון הרלוונטי גם למצב הקיים?
מהי בדידות?
פער הנתפס באופן סובייקטיבי בין הקשרים החברתיים הרצויים לאדם לבין אלו שבפועל עומדים לרשותו.
תחושת בדידות תתעורר כאשר האדם יתפוס פער זה כלא רצוי. חוויה זו עשויה להוביל להרגשת סבל ולפגיעה באיכות החיים של הפרט.
ב2020, עם פריצת מגפת הקורונה, החלו הנחיות על הגבלת מפגשים חברתיים ומשפחתיים, דבר זה העלה את הצורך העז אשר היה קיים עוד לפני הקורונה אך קיבל יחס חדש ודחוף לאור המצב החדש, בו רבים מבני הגיל השלישי נאלצים להתבודד בביתם ללא אפשרות לתקשורת חברתית עם הסביבה. בעיית הבדידות בקרב קשישים בעלת חשיבות עליונה ויש צורך במציאת פתרונות מידיים, על מנת שלא להחמיר את איכות החיים של תושבים אלו. כאשר החשש העיקרי הוא לדכאונות ודרדור המצב הבריאותי בקרב האוכלוסיה הבוגרת.
אחד מבין כל שלושה קשישים היום בארץ מגדיר את עצמו כבודד
קשישים אשר משתתפים היום בפעילויות המוצעות ע"י העירייה
עולים חדשים מקבוצת הגיל השלישי בירושלים משנת 89'
מחקר
עו"ס מרכז תחום קליטה-רווחה
רשות הקליטה
מנהלות קהילת עולים חדשים בגיל השלישי
ראיונות אישיים
מול עולים דוברי אנגלית בגיל השלישי
מחקר מאמרים, נתונים, ארגונ ים
שאלון אינטרנטי
שנשלח בין קבוצות
חקר משתמש ברשתות חברתיות וניהול קבוצות
ציטוטים
המערך
עקרונות המערך
שימוש באמצעים דיגיטלים על מנת לייצר חיבור פיזי בין אנשים
הנגשת תכנים המסייעים לתאקלמות העולים החדשים לסביבה ולתרבות המקומיים
שימוש בשפה אישית, חברתית וברורה
יצירת מערך המאפשר תיפעול עצמאי
התאמת התכנים באופן אישי לתרבות ולתחומי העיניים של המשתמש
משתפי פעולה במערך
חלק מתפקיד המערך הינו יצירת מקום מאוחד, מסודר ונגיש לכל עולה בכל שפה הכולל מיטב מצרכי העולה החדש.
אתר הוא כלי יעיל להעברת מידע בשפות שונות, הוא מאפשר גישה נוחה וגלובלית ועם זאת התאמה ספציפית לצרכי קהל היעד.
האתר גם משמש לאיגוד ארגונים שונים ומידע במקום מסודר אחיד, ובכך יוצר סדר לעולה החדש.
היום הראשונים שממונים על החיבור עם העולה החדש הם נפש בנפש בסיוע הסוכנות היהודית, לאחר רישום העולה, משרד הקליטה והרווחה גם הוא נכנס לתמונה במטרה ללוות את העולה במהלך ההתאקלמות בארץ ובקהילה החדשה
CoMeet מסייע לאירגונים השונים לשמר את הקשר עם העולה ולהעביר אליו תכנים חשובים על מנת שיוכל להתחבר לקהילה הטובה ומתאימה ביותר לו.
כמו כן, CoMeet מסייעת לקשיש בשמירה על קשר מול מלווה העלייה, נציגי השכונה ונציגי הקהילה.
עמודי האתר
חיבור משתמש חדש לCoMeet כולל מעבר לרישום הרגיל לאתר גם שלבי התאמת תחומי עיניין על מנת להכיר את המשתמשים החדשים ולהתאים את התוכן אל המשתמש באופן מיטבי.
מאחר שקהל היעד הינו קשישים,יש צורך בשמירה על קוי עיצוב נקיים על מנת לא לייצר בלבול בקרב המשתמשים באתר, ע"י סיווג המידע אותו חושפים בפני המשתמשים, ניתן להכווין את המידע הנכון באופן אישי למשתמש.
עמוד הבית של האתר כולל תכנים רבים כגון אירועי חברה, קהילות שונות בארץ, לימוד תכנים הרלוונטים להתאקלמות, יצירת אירוע חדש, לוח שנה של האירועים בהם המשתמש מתכנן להתתף ועוד.
Describe your image
העמוד החשוב והמרכזי ביותר בCoMeet הינו עמוד הקהילה, בו ניתן לעולה אפשרות לתקשר בעזרת וידאו וצ'אט עם שאר חברי הקהילה מהרגע הראשון שמחליט העולה להצטרף לקהילה, אם זה לפני או אחרי העלייה לארץ.
מטרת צ'אט הוידאו היא ייצור קשר אינטימי ואישי יותר בין חברי הקהילה כאשר אין אפשרות להיפגש באופן פיזי בפעילויות שונות המתרחשות בין חברי הקהילה.
לעולה החדש יש אפשרות להיחשף לקהילות שונות בסביבתו ולקבל הצעה לקהילה אשר תתאים למאפיינים אותם האתר זיהה בעקבות האינפורמציה שהכניס הקשיש בעת הרישום לאתר.
Describe your image
לוח השנה בCoMeet מקוטלג בעזרת צבעים על מנת לייצר היררכיה בין סוגי אירועים שונים וכולל לוח הודעות המציג עדכונים ושינויים הרלוונטים באופן אישי למשתמש.
כמו כן, CoMeet מתריע על אירועים מתקרבים בעזרת הודעות קופצות באתר עצמו ובמכשיר הנייד של המשתמש. זאת על מנת לשפר את ההיענות של הקשישים לאירועים החברתיים איזורם